free site creation software

Ipari mosás, vegytisztítás – professzionális technológiával

Korszerű mosodánk, az olasz ILSA Company cég által gyártott, digitálisan vezérelhető vegytisztító gépsorral rendelkezik, melyet a mosoda speciális feladatainak ellátására

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Szolgáltatásaink

Mosás

Vállaljuk mindennemű védő – és munkaruházat, szállodák, éttermek textíliáinak pipere, higiénikus és fertőtlenítő mosását.

Gépeink a rendelkezésre álló gyári, valamint az egyedi vevői igényekre kifejlesztett programokkal, a szennyezett textíliának, tökéletes tisztaságot biztosítanak, mindezt kíméletes eljárással. Mosási tevékenységünkhöz lágyvizet használunk, amely fokozza a mosási hatásfokot és a ruháknak vakító fehérséget biztosít.

Vegytisztítás

Vállaljuk mindennemű védő-és munkaruházat vegytisztítását. Gépsorunkat speciálisan a munka –és védőruhákra vonatkozó szigorú követelmények figyelembevételével tervezett a gyártó.

A gépsor egy program alkalmával 42 kg szennyezett textília vegytisztítását tudja elvégezni.

A vegytisztítás során speciális antisztatizáló adalékot alkalmazunk, mely:

 • eltávolítja
  a kellemetlen testszagot
 • megtartja
  dezodoráló hatását
 • kellemes
  lágy fogást biztosít
 • megóvja
  a ruhát a színkopástól

Vasalás

Üzemünkben a legmodernebb gőzvasalókat –kabát – és nadrágvasalók, gőzbábuk – alkalmazzuk, melyekkel a textíliák további fertőtlenítése ebben a munkafolyamatban történik. A nagyméretű abroszok, asztalterítők, lepedők vasalását többféle méretű digitális vezérlésű hengeres vasalóink –kalanderek –alkalmazásával végezzük el.


Varrás, javítás

Az elszakadt vagy kellékhiányos textíliák javításáról - saját varrodánkban, speciális ipari gépek alkalmazásával - gondoskodunk.


Szállítás

Körültekintően - a lehető legoptimálisabb mind időtartam, mind költséghatékonyság szempontjából - megtervezett útvonalon garantáljuk a szennyes textília elszállítását, valamint kitisztított textília határidőre történő visszaszállítását.


Vonalkódos rendszer bevezetése

A munkavédelem, alapvető emberi jog, melyet számos hazai és nemzetközi egyezmény ír elő. Ezek egyik alapvetése, amely a védőruházat biztosítását szabályozza, mégpedig elég egyértelműen. Ennek megfelelően a munkáltató mindenkori kötelessége azok biztosítása az előírt minőségben és mennyiségben. A védőruházat biztosítása – a mindinkább szigorodó szabályozási környezet miatt – egyre nagyobb terhet ró mind a jogszabályoknak való megfelelés, mind anyagi tekintetben a munkáltatókra.

Nem mindegy tehát, hogy a munkaruha életútja milyen hosszú egy-egy szervezetnél. Vonalkódos rendszerünkkel mi ezt az életutat követjük le a rendszerbe való belépéstől (első mosáskor, vagy a még új ruha vonalkóddal történő ellátásával) a selejtezésig, vagyis a ruha életútjának végéig.

Kiemelt jelentőséggel bír ez, azoknál az ipari létesítményeknél, ahol a felhasznált technológia során durva – esetleg a környezetre és a felhasználóra is veszélyes, mérgező - szennyeződés éri a védőruházatot, amely indokolja a gyakori mosást, vegytisztítást.

Minden alkalommal, amikor a ruha bekerül a mosodába, rögzítjük az eseményeket. pl; mosás, vegytisztítás, javítás stb; ami aztán alapját képezi a pontos, tételes elszámolásnak.

A rendszer nyílván tart minden eseményt. Ennek alapján pontos képet kaphatunk dolgozóink munkaruha viselési szokásairól. Ennek az információnak a birtokában elkerülhetjük a felesleges ruhafelhalmozást, feltárhatjuk az esetleges eltűnések, megsemmisülések okait, képet kaphatunk az egyes területeken történő igénybevétel mértékéről. A ruházat életútjának nyomon követése többlet információt biztosít a cégvezetés részére, ezáltal optimalizálni lehet a védőruházat beszerzésére irányuló kiadásokat, amivel jelentős költségcsökkenés érhető el.

Mobirise
Cím

3700 Kazincbarcika
Bolyai tér 1.

Kapcsolat

Telefon: 48 511 577
Fax: 48 511 577

E-mail

vargane.henriett@freshteam.hu, liszkay.zoltan@freshteam.hu